středa 3. září 2014

Intuitivní esoterické vaření

Před několika dny jsem měl privátní vaření v rámci narozenin v domě nedaleko Prahy.  Začalo to, jako obvykle při vybalování surovin potřebných k vaření jsem o nich povídal různé zajímavosti. Oslavenec i ostatní poslouchali. Po chvíli oslavenec řekl svému synovi srovnej si svoji energii a já zpozorněl. Po nedlouhé chvíli se rozvinula diskuse na téma energie v potravinách, o významu slov a myšlenek a to nejen při přípravě jídla. O tom jak jde pan oslavenec prodejnou a některé potraviny ho „přitahují“ a k některým se nemůže ani přiblížit.
Ztotožňuji se s jeho myšlenkami, že všechno na světě má nějakou energii. Energii má už semínko nebo embryo zvířete a oboje samozřejmě sílí jeho růstem. K tomu se ještě znásobuje energií lidí, kteří obdělávají pole nebo chovají hospodářské zvířectvo. Dále se k tomu pak přidává energie vložená do starosti zdárný růst rostliny či zvířete. Vše pak završí kuchař, který svojí prací vloží energii do přípravy jídla. Všichni to podvědomě víme, jen si to nechceme připustit. 
V praxi to asi funguje takto. Máme všichni hotely, restaurace, hospody, bistra atd. kam rádi chodíme a kterým se vyhneme obloukem. Podvědomě totiž víme, jakou energii mají suroviny, které v té které provozovně nakupují a jací lidé tam pracují. Zda je z konvenčního zemědělství, kterému já říkám průmyslová výroba nebo menších zemědělců a chovatelů, kteří mají ke svému povolání vztah a neberou ho jen jako „kolbenku“ od-do.  Při své práci se jejich myšlenky ubírají pozitivním směrem a přejí si, aby vše co zaseli nebo chovají, rostlo a sílilo přirozeným způsobem. I myšlenky mají obrovskou energii a sílu. Totéž platí i o nákupu výrobků od dodavatelů, kteří zpracovávají tyto prvotní suroviny. Na závěr vše korunuje kuchař, který jídlo s určitou vlastní energií uvaří a číšník, který vám jídlo přinese.
Samozřejmě všechno připravené jídlo bylo úžasné, protože suroviny byly od producentů, kteří tomu dávají i „srdíčko“ a oslavenec i všichni přítomní byli pozitivní, vstřícní, a zvídaví.


Děkuji tomuto chytrému muži, že mi všechny tyto věci připomněl.  

Žádné komentáře:

Okomentovat