neděle 7. září 2014

Food festivaly- fenomén dnešní doby

30.srpna jsem stihl navštívit dva food festivaly v Praze. Food picnik na Ladronce a Street food festival na Smíchovské náplavce. Jeden byl „lehce elegantní“ a druhý „lehce undergroundový“.
Food festivaly se rozrůstají geometrickou řadou.  Z mého pohledu je to dobře, přibližují širokou škálu různých často etnických jídel.  Jdou čelem k zákazníkovi tím, že se konají většinou ve volném, něčím zajímavým prostorem. Inspirují k ochutnání a poté popřípadě k přípravě jídel, které bychom si jinak nebyli většinou ochotní v restauraci dát. Vytahují naši kuchařskou práci před zákazníky – odborně se tomu říká show cooking nebo live cooking. Umožňují setkávání i prolínání různých kuchyní a chutí a v neposlední řadě i osobnímu setkávání nejen kuchařů.
Chce se mi říct je houšť a větší kapky.

Navštívili jste letos nějaký food festival? Jak se vám líbil a co vám chutnalo?

Podělte se o své dojmy.

Váš hodinový šéfkuchař 
Jirka

1 komentář:

  1. On the other hand, when you're some people with a transparent perception to your issue right from the start and even you'll need a option to sort out your thinking prior to starting to jot down the particular newspaper, and then setting out may be for one! https://imgur.com/a/IeuJpYP https://imgur.com/a/A0Ohrxl https://imgur.com/a/129n3RJ https://imgur.com/a/m44xb3d https://imgur.com/a/cHmJrmG http://prg90fwsyd.dip.jp http://dib6e935ix.dip.jp

    OdpovědětVymazat