úterý 16. září 2014

Jsou recepty Ládi Hrušky „vražedné“?

Dnešní fenomén ve vaření je Láďa Hruška. Kamkoliv přijedu slyším od lidí se kterými se setkám co si o něm myslím. Jedni ho vynášejí do nebes, druzí by chtěli vzít kuchařské vlajky a jít protestovat na Václavák proti jeho receptům.
Našel díru na trhu za odcházejícím Jiřím Babicou. Míří na skupiny populace, které mají hlouběji do kapsy. A přiznejme si, že jich dnes přibývá. Dále na osoby, které se nechtějí vařením, ať už jakéhokoliv důvodu, moc zabývat. Na ty, kteří se nezajímají o kvalitu své stravy.
Sám přiznává, že není kuchař. Používá suroviny, které si každý nakoupí v nejbližším obchodě bez ohledu na jejich původ.
Také stopáž pořadu, něco přes dvě minuty, je ideální. Každý divák to vydrží sledovat celé.
Jestliže tady máme kulinářské pořady, které pracují se surovinami v cenové kategorii stovek korun, je jen více než logické, že se objeví pravý opak. Každý tlak budí protitlak.
Pro mě, jako profesionála je naprostá většina receptů nepřijatelná.
Své rodině, příbuzným, kamarádům a známým bych je nikdy nenabídnul. I z pohledu výživy a možných alergických rizik je to „tragédie“.
Národ si to žádá a tak je mu to „předhazováno“. Vždyť každé zboží má svého kupce.
Napadá mě mnoho levných a chutných receptů ze sezónní zeleniny. Namátkou je to aktuálně květák a dýně.
Uvědomme si, že hlavně je to business TV Nova a Láďi Hrušky. Jako lehce bulvární televize musí provokovat a tak si zvyšovat sledovanost a vydělávat. A o to tady hlavně jde.

Těším se na Vaše názory

Chutný den
Jirka

P.S.
Je tady i akce na bojkotování jeho kuchařky

Žádné komentáře:

Okomentovat